VERTROUWENSPERSOON

Als bestuurder of ondernemer sta je vaak onder druk door het managen van veranderingen, het nastreven van je doelstellingen en de verantwoordelijkheid die je draagt. Door de aard van je werk sta je daarbij soms eenzaam aan de top, mede door je leidersrol ten opzichte van je mensen.

Misschien heb je veel recepties en etentjes, de hele dag vergaderingen of ben je veel in gesprek met patiënten of cliënten. Maar door de aard van je werk komt het er vaak niet van om diepgaande gesprekken te voeren of je echt met mensen te verbinden in vriendschappen. Die combinatie kan zorgen voor eenzaamheid of zingevingsvragen, hoe leuk je werk ook is.

Om je positieve energie vast te houden en vitaal te blijven helpt het om een paar keer per jaar stoom af te blazen en daarbij vertrouwelijk te sparren. Bijvoorbeeld over de uitwerking van moeilijke besluiten die je in je organisatie hebt moeten nemen of de reden dat je dit werk ook al weer wilde doen. Of over persoonlijke ervaringen zoals ziekte of grote veranderingen in je omgeving, uitdagingen in je relatie of levensvragen die je bezig houden.

Ik denk graag mee over wat jou bezig houdt, zodat jij je werk optimaal kunt doen.